Alt du skal vide om hunderacen Shih Tzu

Shih Tzuen er en af de mest populære hunderacer, der findes. Den er elsket hele verden over – og det er der mange forskellige grunde til! Inden du anskaffer dig en Shih Tzu, er der dog et par ting, du skal vide. Læs med herunder og få en en oversigt over alt du skal vide om hunderacen Shih Tzu. Læs om shih tzu hunden og få mere information.

Temperament & personlighed

Hunderacen Shih Tzu er uden tvivl en fantastisk familiehund. Shih Tzuen er en livlig og legeglad hunderace, og den vil derfor passe perfekt ind i en familie med børn, der har en masse energi. Selvom Shih Tzuen elsker at lege, elsker den dog også at ligge på sofaen. Har du derfor en rolig filmaften i sofaen, kan du forvente, at Shih Tzuen er plantet tæt op ad dig hele aftenen. Selvom hunderacen ikke bliver særligt stor, er den meget beskyttende overfor sin ejer. Du kan derfor forvente, at uanset hvor du går hen, vil Shih Tzuen ikke vige fra din side i ét sekund. Hunderacen er generelt rigtigt tryghedssøgende hos dens familie.

Pelspleje

Der er vist ingen tvivl om, at Shih Tzuen er en lille hund dækket med en masse hår. Klipper man ikke Shih Tzuens hår, kan den blive rigtigt langhåret. Det lange hår kan blive tungt for den lille hund, og det anbefales derfor, at man foretager en regelmæssig klipning af hunden. Uanset om du vælger at klippe hunden eller ej, er pelsplejen vigtig. Det fine, glatte hår på Shih Tzuen kan nemlig hurtigt blive filtret og uhygiejnisk. Det anbefales, at man foretager grundig pelspleje mindst to gange om ugen. Gerne hver dag, hvis man har mulighed for dette. 

Aktivitet & træning

Ligesom med alle andre hunderacer, skal Shih Tzuen trænes, lige fra den er hvalp. Prioriterer du træningen af din hvalp lige fra start, undgår du, at den lærer en masse unoder som eksempelvis at tisse på gulvtæppet eller tygge i sko. Som tidligere nævnt er Shih Tzuen en vaske ægte sofahund. Den har derfor ikke et stort behov for aktivitet i løbet af dagen. Ligesom alle andre hunde, har den dog brug for den daglige gåtur for at blive stimuleret. Derudover er det en fordel, hvis man har en have, som hunden kan lege rundt i. Det vigtigste er, at du får stimuleret Shih Tzuen hver eneste dag.

Eventuelle sygdomme

En Shih Tzu er generelt en sund og rask hunderace. Den har dog tilbøjeligheder til en række forskellige sygdomme – nogle mere alvorlige end andre. Det hyppigste problem for Shih Tzuer opstår ved øjnene. Her kan der opstå infektioner, der kan være farlige for hundens syn og øjne. Derudover har nogle Shih Tzuer problemer med vejrtrækningen. Dette skyldes formen på hunderacens hoved. Næsen er meget lille, og den kan derfor have svært ved at opnå optimal vejrtrækning. Dette gælder særligt ved løbeture og andre krævende aktiviteter. Du har dog som udgangspunkt intet at bekymre dig om! Disse problemer opstår ofte først efter mange år.