SEO är en investering som har en långsiktig utdelning.

Det är viktigt att förstå kostnaderna för SEO innan du börjar investera i det. Den goda nyheten är att det finns många olika sätt att få en uppfattning om de ungefärliga kostnaderna. Du kan använda verktyg som SEMrush eller Moz för att få en grov uppskattning av hur mycket du kommer att behöva investera i SEO för ditt företag.

Det viktigaste med SEO är att det är en investering med en långsiktig utdelning. Det kan ta upp till sex månader för din webbplats att rankas på Google, men när den väl gör det kommer du att se en betydande ökning av trafiken och så småningom fler potentiella kunder och försäljningar också.

Det finns flera olika prismodeller för SEO. En av de vanligaste är att betala en fast månadskostnad per sökord (vanligtvis 100 kr – 500 kr per sökord). Denna prismodell passar företag som har behov av att synas på relativt få sökord (hemsidor på mellan 1 – 50 sidor) som kräver ett fåtal rejäla punktinsatser.

En annan vanlig prismodell i Sverige är att enbart betala för placeringar då sökorden ligger på topp 10. Nackdelen med denna prismodell är att SEO-företagen ofta väljer ut väldigt enkla sökfraser att få placeringar på för att få upp kostnaden, vilket då betyder att kunden kanske inte får välja de sökord som är svårast och driver mest trafik, eller så får kunden en onödigt hög kostnad.

Webb of Sweden webbyrå malmö är den bästa seo malmö