A belsőépítészeti tervezés egy olyan komplex szolgáltatásunk, amely során nagy körültekintéssel vizsgáljuk a megrendelő élethelyzetét, szokásait és kívánságait, majd ezeket az információkat hangoljuk össze az építészeti és technikai lehetőségekkel. Legyen szó egy otthonról, egy irodáról, kávézóról vagy étteremről, mindig nagy odafigyeléssel dolgozunk, szaktudásunk legjavát nyújtva ügyfeleink számára. Figyelembe vesszük a tér adottságait, mindig minőségi és fenntartható megoldásokat kínálunk, amelynek fókuszában az értékteremtés áll.

A tervezési folyamat egy közös munka, ahol bizonyos előre definiált pontokon a megrendelőnek döntéseket kell hoznia. A folyamat során minden szükséges információt megadunk, ami megkönnyíti a döntést, hogy az ügyfél számára legoptimálisabb megoldások születhessenek.

Első lépésként egy részletes igényfelmérés történik, majd ezt követően készítünk egy programtervet, mely magában foglalja a lehetséges alaprajzi változatokat. Ezt egy moodboard segítségével prezentáljuk, így könnyen átlátható a koncepció. A legjobb alaprajzi elrendezés kiválasztása után lemodellezzük a tereket, ezáltal testet ölt a koncepció. Több egyeztetés és pontosítás után, jól látható és értelmezhető formában mutatjuk be a tervet, 3D látványképek formájában. Csomagtól és igénytől függően fotorealisztikus látványképeket és bejárható videót készítünk a terekről, valamint a kivitelezéshez szükséges dokumentációt is biztosítjuk.

lakberendezési tanácsadás

 Az elmúlt években számtalan érdekes és kihívást rejtő projektben volt részünk, a kiadásra szánt lakástól, az épülő családi házakon át, a budai villákig, melyeket portfólió oldalunkon prémium minőségű fotókon láthatod.

Belsőépítészeti és Lakberendezési projektjeinket a csapatmunka és együttműködés jellemzi. Mindannyian hiszünk abban, hogy a legjobb eredményeket együtt érhetjük el, és minden egyes kollégánk és partnerünk hozzájárul a saját egyedi szaktudásával.
Az elképzeléseid és igényeid mindig a középpontba helyezzük, hogy együtt valósíthassuk meg a tökéletes teret számodra.

A belsőépítész és lakberendező kollégáink kreativitása által teremtünk olyan tereket, amelyekben az elegancia és a funkcionalitás tökéletes harmóniában létezik.
A projektjeinkben megjelenő egyedi részletek és tervezői megoldások kifejezik a stílust és az egyediséget.

Iroda tervezésekor az ergonómia és a munkaterületek kényelme kiemelt szempont számunkra. Az egészséges és kényelmes munkakörnyezet pedig hozzájárul a dolgozók hatékonyságához és konfortjához.

Minden munkánknál törekszünk arra, hogy tudásunk legjavát nyújtsuk.

Az árak fontos szerepet játszanak minden projektben. Mi hiszünk abban, hogy a minőségi belsőépítészeti munka nem feltétlenül kell, hogy a költségvetés túllépésével járjon.

Számunkra a legfontosabb az értékteremtésen túl, a megbízóink elégedettsége, ami mindig örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket.

Tapasztalataink révén garantáljuk, hogy minden részletet figyelembe veszünk, és a legmagasabb minőséget nyújtjuk.


Az esetek többségében a belsőépítészeti tervezésről nincs elegendő infurmációjuk az embereknek. Sokan el sem tudják képzelni, hogy pontosan ennek mi a menete, pedig fontos lenne, hiszen így az ügyfél tudni fogja, hogy egy adott projektben van-e erre szükség vagy nincs. Ha Te is szeretnél erről bővebb és valóban pontos információkat megtudni, itt a lehetőség, hogy tájékozódj a legfontosabb tudnivalókról!

belsőépítészeti tervezés teljes körű felújításoknál, új építésű családi házaknál jöhet szóba, amikor még térszervezés szinten a belső falak mozgatására is van lehetőség. Ez a leghosszabb folyamat, átlagosan 10-12 hét, de ezt befolyásolhatja az egyeztetés menete. Ez esetben megtervezzük a világítást, és ha szükség van rá, akkor az álmennyezetet és egyéb gipszkarton falakat, továbbá az érintett gépészeti és elektromos kiállások helyét is. Ilyenkor készülnek 3D látványtervek is, hogy az ügyfél könnyebben el tudja képzelni a végeredményt. Az ehhez kapcsolódó dokumentáció több mindent tartalmaz, például építési és bontási tervet, padlóburkolási rajzot.

 

belsőépítészeti tervezés után elkezdődnek a munkálatok. Szükség esetén saját kivitelező csapattal dolgozunk, akikkel nagyon magas minőségű munkát végzünk. Lehetőség van tanácsadásra is, amihez előzetes időpont egyeztetésre van szükség. Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnéd igénybe venni szolgáltatásunkat, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!


belsőépítész munkája már az építészeti tervezés során is kulcsfontosságú, ezért a legjobb, ha a két szakember már a kezdetekkor együtt tud dolgozni.

Sokan esnek abba a hibába, hogy akkor hívnak belsőépítészt, amikor a ház már lényegében felépült, de legalábbis előrehaladott állapotban van. Ez több szempontból sem szerencsés, ugyanis ilyenkor már nincs lehetőség módosításra. Egy lakás kialakításában például rendkívül fontos szerepe van a nyílászáróknak és a térelválasztó falaknak, de egy kész ház esetében ezek már fixek, nem lehet rajtuk változtatni. Most nézzünk 5+1 okot, amiért a belsőépítészt az építészeti tervezésbe is érdemes bevonni!

1. Az első és egyben talán a legfontosabb ok, hogy a leginkább személyes igényekre szabott otthon kialakítása csak így biztosítható. A belsőépítész tervei alapján kerülnek a végleges helyükre a nyílászárók, illetve az egyes helyiségek kialakítása is e szerint valósul meg. 

2. Annak köszönhetően, hogyha a két szakember együtt dolgozhat, az építésznek is könnyebb dolga van, hiszen így látja a kész koncepciót, amit a belsőépítész az ügyfél igényeire hangolt.

3. Fontos, hogy a közös munka által könnyebben tervezhetőek és kézben tarthatóak a költségek, nem kell tartani váratlan, jelentős változástól.

4. A kreatív szakemberek összehangolt munkája mindig erősíti egymást a különböző nézőpontok miatt, ezért a végeredmény is sokkal harmonikusabb lesz. 

5. A különféle szakágak is kellő figyelmet kapnak már a tervezés korai fázisában (elektromosság, gépészet), így a későbbiekben nem okozhat majd gondot például a konnektorok vagy a vezetékek helye. 

+1. Nincs döntéskényszer, már az alapozás előtt elkészülnek a belső terek látványtervei és a szükséges kiviteli tervek.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, és úgy döntöttél, hogy profi belsőépítészt keresel álmaid otthonának megtervezéséhez, keress minket bizalommal! Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik az építészekkel való közös munkában, szívesen állunk rendelkezésedre már a tervezés kezdetekor. Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeink bármelyikén! 

Amióta a digitális világ ilyen szintű teret hódított magának és vált életünk nagyon szoros részévé, a dolgozó sarkok/ szobák kialakítása elengedhetetlenné vált szinte minden otthonban. Sokan dolgoznak otthonról (is), meg hát egyébként is, a kanapén tabletezni jó, jó, de nem az igazi. Ennél azért jobban is megadhatjuk a módját és a hátunkat sem árt kímélni. Éppen aktuális munkám során a dolgozó szoba kialakítása nagy hangsúlyt kap, ugyanis a ház Ura és Asszonya is sokat dolgozik otthonról és fontos számukra egy kellemes légkörű, praktikus és ergonomikus „Otthoni Iroda”. Ennek kapcsán gondoltam érdemes szentelni egy bejegyzést ennek a témának, hiszen én is rengeteget dolgozom otthonról és látom ezt a példát a közvetlen környezetemben.

Mire használjuk az otthoni irodánkat?

Első és legfontosabb feladat, amit végig kell gondolni, hogy mit is csinálunk egy otthoni irodában? Milyen napszakban használjuk? Csak esténként netezgetünk, vagy napközben is dolgozunk. Mennyi időt töltünk ott (1-2 óra, vagy egy teljes munkanap?), szoktunk-e látogatót fogadni (ügyfél, partner) és milyen eszközökre van szükségünk (nagy asztal, fix monitor, esetleg desktop, nyomtató)?

Mire figyeljünk?

Az igényektől és a rendelkezésre álló helytől függően kialakíthatunk egy kis sarkot, vagy akár egy külön szobát is erre a célra. Amit fontos szem előtt tartanunk (ha lehetőségünk engedi persze…), hogy a természetes fényt vonjuk be, azaz próbáljunk ablak közelében ülni. A tájolást igyekezzünk figyelembe venni, és ha egy délnyugati ablak elé tesszük az asztalt, akkor megfelelő árnyékolásról is gondoskodjunk.

Dolgozó sarok

Szinte bárhol kialakítható, legyen az a nappali egy sarka vagy a háló, élethelyzetünktől és életritmusunktól függően. Ezek a kis munkaállomások, általában a napi szintű otthoni, számítógép előtt töltött időt szolgálják jóval kényelmesebb és ergonomikusabb módon. Egy széken gubbasztani? A kanapé sokkal kényelmesebb! – gondolják sokan… Igen ám, de én a hosszú távú, hátkímélő kényelemről beszélek. Mert nincs fontosabb mint az egészség, és nincs egyszerűbb mint a prevenció. Szóval egy jó széket ne sajnáljunk magunktól! És ha egy mód van rá, akkor valamiféle láptartót is szerezzünk be, így már tuti biztosított a keleti kényelem! 

Dolgozó szoba

Nagyobb lakásokban és családi házakban több lehetőség van dolgozót kialakítani. Általában a vendégszobával együtt van, de nem szükségszerű. Méretétől és adottságaitól függően általában már nagyobb méretű asztal/asztallap is bekerülhet, ahol nem csak az eszközöknek van hely. Polcokkal és rendszerezőkkel funkcionálisan lehet díszíteni. Fontos szempont, hogy próbáljunk mindent kézközelben elhelyezni. És – ez már tényleg csak hab a tortán – egy pihenő sarkot is kialakíthatunk, ami vendégszoba esetén lehet egy kanapé, vagy ennek híján egy fotel.

Ha tetszett a bejegyzés, kövess Facebook-on is, ne felejtsd el legörgetni a tetszik gombot és bekapcsolni az értesítéseket, hogy ne maradj le az új bejegyzésekről sem!