Dags att köpa nya däck inför vintern?
Att köpa nya däck kan vara väldigt enkelt eller väldigt krångligt.
Vilka däck ska man välja, ska det vara dubbdäck eller friktionsdäck? Var ska man köpa dem? Vilka däck passar min bil och min körning? Var hittar jag det bästa priset och får jag samma garantier på däcken oavsett var jag köper dem? Det finns många faktorer som spelar in när du ska göra ditt däckval, prestanda & pris är för de flesta de två viktigaste.
Det finns såklart flera olika tillvägagångssätt för att hitta rätt däck, här är några av de vanligaste:
1- Kolla vad du har kört på för däck tidigare, är du nöjd med dem så köp likadana igen om det finns, eller en senare modell från samma tillverkare, det brukar bli bra.
2- Kör in till en däckhandlare och köp det de rekommenderar, är det en seriös handlare så blir resultatet i de flesta fall bra.
3- Läs alla däcktester du kommer över och förkovra dig ordentligt i de olika däckens egenskaper, när du kommit fram till vilket däck som passar dig bäst besöker du någon prisjämförelsesajt och ser var du kan köpa just det däck du vill ha till bästa pris.
Hos Däckvaruhuset.se får du professionell hjälp med att välja rätt vinterdäck oavsett om de söker dubbdäck eller friktionsdäck.