Opcije prijevoza pogreba mogu varirati ovisno o kulturnim, vjerskim i ličnim preferencijama. Evo sedam glavnih tipova prevoza pogreba koji se obično koriste, zajedno sa približnim troškovima:

Pogrebna kola: pogrebna kola su tradicionalno vozilo koje se koristi za transport pokojnika od pogrebnog zavoda ili mjesta smrti do groblja ili krematorija. Troškovi se obično kreću od 200 do 500 dolara po danu.
Limuzine: Limuzine se često koriste za prevoz članova porodice i bliskih rođaka do i od pogrebne službe, groblja ili krematorija. Cijene mogu značajno varirati ovisno o trajanju najma i lokaciji, ali očekujte da ćete platiti od 75 do 300 dolara po satu. Za više informacija posjetite Prevoz pokojnika iz Svedske u Srbiju
Porodični automobil: Neke porodice odlučuju koristiti vlastita vozila za prijevoz do pogrebne službe i mjesta sahrane. Troškovi će se razlikovati ovisno o vrsti vozila i svim povezanim troškovima kao što su gorivo i parking.
Kočija s konjskom zapregom: Za tradicionalniji ili elegantniji dodir, neke porodice se odlučuju za konjsku zapregu za transport kovčega. Cijene ove usluge mogu se kretati od $500 do $2,000 ili više, ovisno o lokaciji i trajanju najma.
Motociklistička pogrebna kola: motociklistička mrtvačka kola postaju sve popularnija za entuzijaste motocikala ili one koji traže jedinstven način da odaju počast svojoj voljenoj osobi. Troškovi obično počinju od oko 500 USD i mogu rasti ovisno o prilagodbi i prijeđenoj udaljenosti.
Vintage automobil: Vintage automobili mogu dodati dašak nostalgije i elegancije pogrebnoj povorci. Cijene će varirati ovisno o rijetkosti i stanju vozila, ali očekujte da ćete platiti od 200 do 1000 dolara ili više za iznajmljivanje.
Iznajmljeni autobus ili kombi: Za veće grupe ožalošćenih, posebno kada putuju na velike udaljenosti, može se organizirati iznajmljeni autobus ili kombi za prijevoz prisutnih do pogrebne službe i mjesta sahrane. Troškovi će zavisiti od faktora kao što su veličina vozila, pređena udaljenost i trajanje najma, ali mogu se kretati od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dolara.
Važno je napomenuti da su ovi troškovi približni i mogu uvelike varirati ovisno o faktorima kao što su lokacija, trajanje najma i sve dodatne usluge ili tražene prilagodbe. Preporučljivo je da kontaktirate lokalne pogrebne kuće, transportne kompanije ili agencije za iznajmljivanje za preciznije informacije o cijenama na osnovu vaših specifičnih potreba i preferencija.